Waarom je als startende ondernemer een accountant nodig hebt

Waarom je als startende ondernemer een accountant nodig hebt

14 april 2021
 Categorieën: Boekhouders, Blog


Wanneer je net voor jezelf begint, heb je al genoeg aan je hoofd. Je moet niet alleen een goed product ontwikkelen, maar deze ook aan de markt brengen en goed weten te verkopen. Je bent bezig met sales, verzendingen en wilt een goede naam opbouwen. De (financiële) administratie is ook van groot belang, maar heeft voor veel starters vaak geen prioriteit. Toch is het van groot belang voor jouw bedrijf, dat je de administratie gelijk goed opzet. In dit blogartikel lees je waarom je daarom het beste gelijk een accountant kunt inschakelen.

Voorkom boetes en aanslagen van de belasting

Je moet, ook als startend bedrijf, goed jouw administratie op orde hebben. Dit gaat verder dan de aankopen opslaan, maar werkelijk alle aankopen, verkopen en winsten bijhouden. Dit kan je als starter zelf doen, maar dit kost voor een leek ontzettend veel tijd. Je moet namelijk veel weten over het belastingstelsel om het goed in te kunnen vullen. Wanneer je dit alles voor je gevoel goed hebt gedaan, maar dit blijkt achteraf niet zo te zijn, dan kun je heel wat aanslagen van de belasting krijgen of boetes. Je had achteraf deze tijd veel beter kunnen besteden en dit geld beter kunnen gebruiken voor het inschakelen van een accountbureau.

Een goede start is het halve werk

Laat gelijk een specialist jouw administratie bijhouden en verwerken. Door hier een goede start mee te maken, voorkom je dat je later in de knoop komt te zitten met de cijfers. Ook leer je gelijk van een professional welke cijfers je nodig hebt en welke regels er gelden voor jouw bedrijf. Dit kan ontzettend educatief zijn voor startende ondernemers en een goede basis geven.

Leren investeren

Als startende ondernemer moet je ook leren om te investeren in jouw bedrijf en werkzaamheden. Je kunt altijd de administratie zelf doen, maar is dit de tijd en het geld waard? Wanneer je juist een pionier bent en een visie hebt voor jouw bedrijf en product, kun je je beter daarop focussen. Laat vervolgens een ervaren accountant jouw financiële zaken regelen. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar deze tijd kun je weer beter investeren. Jouw bedrijf heeft er bijvoorbeeld meer aan dat jij de tijd hebt om een product verder te ontwikkelen, dan dat je te veel tijd aan de administratie kwijt bent.

Het inschakelen van de hulp van een accountbureau is eigenlijk vrij vanzelfsprekend, ook voor startende ondernemers. Op deze manier maak je een administratieve goede start en heb je altijd de hulp van een professional bij de hand.

Over ons
De groene accountants

Welkom, wij zijn Lisa en Hanna en wij zijn de trotse eigenaressen van deze blog. Samen schrijven wij op deze blog over het leven van accountants. Het is een blog door en voor accountants. Wij zijn tegelijkertijd afgestudeerd in 2007 en beiden werkende als accountant. We merkte dat er veel vraag was naar een platform met meer informatie over het vak. Vanuit deze vraag zijn wij onze blog begonnen. Wij willen hier informeren over het vak, vernieuwingen en het laatste nieuws uit de accountantwereld. Wij bieden meerwaarde voor de lezers en schrijven uitgebreide artikelen over het vak. Wees welkom en veel leesplezier op onze blog.

Zoeken
Categorieën
Archief