Op zoek naar een accountant voor bedrijven? Let dan hierop!

Op zoek naar een accountant voor bedrijven? Let dan hierop!

30 december 2020
 Categorieën: Boekhouders, Blog


Accountants zijn onmisbaar voor bedrijven die binnen de juridische kaders willen blijven die door de Nedederlandse overheid zijn vastgesteld. Wat doet een professionele accountant voor bedrijven qua werkzaamheden? En waar moet je als ondernemer op letten als je voor jouw bedrijf een goede accountant zoek? In dit artikel lees je de antwoorden op deze vragen.

Wat doen bedrijfsaccountants precies voor werk?

Een bedrijfsaccountant is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden binnen bedrijven die met de financiële boekhouding te maken hebben. Zo regelen ze de administratieve zaken en financiële controles voor bedrijven. Een accountant voor bedrijven doet ook de controle van de jaarrekeningen, meestal in januari, en zorgt voor een juridisch correcte belastingaangifte. Verder zijn accountant die werkzaam zijn voor bedrijven vaak belangrijk vanwege het juridische en financiële advies dat ze ondernemers kunnen geven. Zo kunnen ze nuttige tips geven om te profiteren van belastingvoordelen, zodat je als ondernemer bij de jaaropgave van de belasting meer geld terug kunt krijgen. De kosten die je voor jouw bedrijf in een accountant investeert, verdien je dan vaak ook dubbel en dwars terug. Daarbij is het prettige aan een bedrijfsaccountant inschakelen die tijdsbesparing die dit oplevert. Jij kunt je bezighouden met zakendoen en dus met de core business van je onderneming, terwijl een professional de financiële en administratieve zaken voor zijn of haar rekening neemt. En reken maar dat dat je een hoop stress en kopzorgen bespaart.

Waarop moet je letten als je een geschikte accountant zoekt?
Zoek je een ervaren accountant voor bedrijven, dan moet je goed op een aantal zaken letten om te garanderen dat je een expert in huis haalt. Realiseer je in de eerste plaats dat er een verschil is tussen een accountant en een boekhouder. Een accountant is een beschermde titel en voorbehouden aan mensen die een universitaire opleiding afgerond hebben. Anders dan accountant mag iedereen zichzelf boekhouder noemen. Vaak hebben boekhouders een HBO-opleiding gevolgd, maar dat hoeft niet per se. Een ander verschil is dat accountants vaak meer doen dan boekhouders. Boekhouders focussen zich vooral op de controle van de jaargegevens van bedrijven en zijn vaak minder bezig met financieel adviseren. Wil je zeker weten dat je een betrouwbare accountant voor jouw bedrijf vindt, dan is het slim om via internet klantbeoordelingen van de beoogde expert op te zoeken. Vaak geven deze een prima indruk van wat je op het gebied van dienstverlening, kosten en naservice van de betreffende accountant mag verwachten. Doe nu onderzoek naar een goede accountant bij jou in de buurt. En benut de vele voordelen die professionele accountants van Accountantskantoor Van Limborgh & Partners te bieden hebben aan het bedrijfsleven. Succes alvast!

Over ons
De groene accountants

Welkom, wij zijn Lisa en Hanna en wij zijn de trotse eigenaressen van deze blog. Samen schrijven wij op deze blog over het leven van accountants. Het is een blog door en voor accountants. Wij zijn tegelijkertijd afgestudeerd in 2007 en beiden werkende als accountant. We merkte dat er veel vraag was naar een platform met meer informatie over het vak. Vanuit deze vraag zijn wij onze blog begonnen. Wij willen hier informeren over het vak, vernieuwingen en het laatste nieuws uit de accountantwereld. Wij bieden meerwaarde voor de lezers en schrijven uitgebreide artikelen over het vak. Wees welkom en veel leesplezier op onze blog.

Zoeken
Categorieën
Archief