De accountant komt langs

De accountant komt langs

2 mei 2018
 Categorie├źn: Boekhouders, Blog


De accountant zou vandaag langskomen. Bart had alle documenten klaargezet die van pas konden komen. Er was nog wel wat tijd over, maar Bart was heel secuur in dat soort dingen; hij liet niets aan het toeval over. De controleur was namelijk de eerste de beste niet. Hij zou heel zorgvuldig het materiaal naspeuren om te kijken of er geen rare dingen gebeurd waren dat jaar. Bart had er zoals elk jaar ook nu weer alle vertrouwen in dat de accountant gerustgesteld weer terug naar kantoor zou gaan.  

De ontdekking van de accountant  

Spraakzaam was de accountant niet. Bart zat vrijwel de hele middag tegenover hem maar er werd amper een woord gewisseld. Geconcentreerd zat de gast over de boeken gebogen en als een standbeeld ging hij de pagina's af. Geen beweging te ontdekken. Toen schrok Bart zich een hoedje. De accountant zei plotseling: "dit klopt niet". Hij was op een van de laatste pagina's van de uitgavenregistratie in het kasboek en daar viel zijn oog op iets merkwaardigs. Volgens de boeken hadden jullie nog EUR 100 in kas, hoe kan het dan zijn dat de volgende dag EUR 200 aan cake en gebak is uitgegeven? Hebben jullie hier een geldmachine staan? Bart was lichtelijk uit het veld geslagen maar gelukkig liet hij daar de accountant niets van merken. Het kostte een paar seconden om zijn gedachten te ordenen maar toen zei hij met een overtuigende stem; "Ik heb dat zelf voorgeschoten alleen niet correct geregistreerd. Ik heb als het goed is nog een bonnetje in mijn portemonnee. Ik bied mijn excuses aan voor de verwarring". Met dit heldere antwoord was de commotie met een sisser afgelopen. Bart zag zichzelf al in de rechtbank zitten als verdachte om de ontbrekende honderd euro te verantwoorden. Echt fantastisch dat hij zo koelbloedig op de vraag van de beste man wist te antwoorden.  

De accountantsverklaring  

Het was dit jaar toch weer gelukt. Bart had het voor elkaar dat een goedkeuring accountantsverklaring werd afgegeven door het bureau. Toegegeven, het was dit jaar iets spannender dan andere jaren, maar de eigenaar van het bedrijfje was wederom zeer trots op Bart dat de onderneming zonder kleerscheuren door de controle heen gekomen was. Daarom besloot de eigenaar aan Bart zijn waardering te tonen door hem een paar extra vakantiedagen te geven. Bart was hier heel blij mee en boekte meteen een cruise naar de Cariben. Eenmaal op het schip terwijl hij over de zee naar de horizon tuurde dacht hij bij zichzelf: "Niets voor mij, accountant zijn".

Op zoek naar een accountant? Limborgh Accountants helpt u graag!

Over ons
De groene accountants

Welkom, wij zijn Lisa en Hanna en wij zijn de trotse eigenaressen van deze blog. Samen schrijven wij op deze blog over het leven van accountants. Het is een blog door en voor accountants. Wij zijn tegelijkertijd afgestudeerd in 2007 en beiden werkende als accountant. We merkte dat er veel vraag was naar een platform met meer informatie over het vak. Vanuit deze vraag zijn wij onze blog begonnen. Wij willen hier informeren over het vak, vernieuwingen en het laatste nieuws uit de accountantwereld. Wij bieden meerwaarde voor de lezers en schrijven uitgebreide artikelen over het vak. Wees welkom en veel leesplezier op onze blog.

Zoeken
Categorie├źn
Archief